Voorpost: gemeente meet met twee maten

De rechts-radicale groep Voorpost wil opnieuw overleg met de burgemeester van Middelburg, over de demonstratie donderdag. Volgens Voorpost meet de gemeente met twee maten, omdat een andere groepering dichterbij de laureaten mag komen.

Voorpost (foto: oz)

ITEM voorpost wil dichterbij

Demonstreren
Voorpost wil demonstreren tegen de Duitse bondskanselier Merkel, die de internationale Four Freedoms Award krijgt, maar de organisatie mag niet dichterbij komen dan de Dam. Oorspronkelijk was hiervoor de Loskade aangewezen, maar de gemeente veranderde de locatie later naar de Dam.

Lees ook: Demonstreren tegen Merkel mag op de Dam

Applaudisseren
Een andere groepering die Merkel juist wil steunen, met de naam Kleur Middelburg Geel, wil gaan applaudisseren op de plaats waar de laureaten aankomen. Daarover zou contact zijn geweest tussen Middelburg Geel en de gemeente. Dat schoot bij Voorpost in het verkeerde keelgat. 

'Ook in de buurt'
Als de burgemeester de klap-demonstratie toestaat, dan wil Voorpost ook in de buurt van de laureaten staan. Dat schrijft de organisatie in een brief aan Harald Bergmann.

'Geen nieuws'
Een woordvoerder van de gemeente Middelburg laat weten dat er met Kleur Middelburg Geel wordt gesproken. Burgemeester Bergmann geeft tot die tijd geen reactie, "omdat er geen nieuws te melden is tot dat gesprek heeft plaatsgevonden".

Lees ook:
Flyeren voor en tegen Merkel en de Four Freedoms Awards (video)
Roosevelt Stichting geen probleem met protest Voorpost
Volksnationalisten dreigen met juridische stappen

51.5009773,3.6165603

Meer over dit onderwerp:
Middelburg Walcheren FFA Voorpost demonstratie Merkel
Deel dit artikel:

Reageren