'Gerichte aanpak onderwijs Zeeuws-Vlaanderen'

Deproblemen in het middelbaar onderwijs in Zeeuws-Vlaanderen moeten met een specifiek plan voor die regio worden aangepakt. Dat zegt Tweede Kamerlid Joyce Vermue (PvdA) uit Schoondijke.

Joyce Vermue (archief) (foto: OZ)

Brandbrief
De aanleiding voor de uitspraak van Vermue is een brandbrief die de directeuren van de Zeeuws-Vlaamse middelbare scholen maandag aan de Zeeuws-Vlaamse gemeenten stuurden. Vermue vindt dat er een specifiek op Zeeuws-Vlaanderen gerichte aanpak nodig is om ook in de toekomst in die regio goed onderwijs te garanderen.

Problemen uniek
Volgens het Kamerlid zijn de problemen uniek door de reisafstanden en spreiding van onderwijs. De huidige manier waarop scholen hun geld krijgen, is volgens Vermue niet toereikend voor scholen met dalende leerlingenaantallen in combinatie met grote reisafstanden en beperkt openbaar vervoer.

Meer geld
In de brandbrief die de directeuren van de vier Zeeuws-Vlaamse middelbare scholen naar de colleges van burgemeester en wethouders van Terneuzen, Sluis en Hulst stuurden, zeggen zij dat de regering meer geld vrij moet maken voor vernieuwing van het voortgezet onderwijs. Komt dat geld er niet, vrezen de directeuren voor de toekomst van het onderwijs.

52.0796143,4.315083

Reageren