Actiegroep: applaus nooit bedoeld als demonstratie

De leden van actiegroepMiddelburg 21 aprilbalen ervan dat ze niet op de Balans mogen zingen en applaudisseren tijdens de uitreiking van de Four Freedoms Awards. Ze zijn door burgemeester Bergmannverwezen naar het demonstratievak."Heel erg jammer, we hebben nooit de bedoeling gehad om te demonstreren", zegt woordvoerder Ria de Feijter.

(foto: OZ)

Middelburg geel kleuren
De actiegroep had als doel op 21 april de stad geel te kleuren en een eerbetoon te brengen aan Angela Merkel en de andere winnaars van de FFA's. De rechts-radicale protestgroep Voorpost maakte daartegen bezwaar. Deze groep mag alleen in een speciaal vak bij de Dam staan en niet in de buurt van de uitreiking.

Demonstratievak
Burgemeester Bergmann gaf Voorpost gelijk; de actie van Middelburg 21 april zou ook een manifestatie zijn. Daarom mag het eerbetoon alleen worden uitgevoerd in het daarvoor bestemde protestvak aan de Kanaalweg.

Begrip
De Feijter: "Ik snap de argumentatie van de burgemeester wel, maar we zijn totaal geen demonstratiegroep. We wilden alleen maar laten zien dat mensen in nood hier welkom zijn en de laureaten een hart onder de riem steken."

Woordvoerder Ria de Feijter

Actie van de baan
De actievoerders zijn niet van plan in het protestvak te gaan staan. "Daar gaan we niet aan beginnen. De actie gaat helaas niet meer door." Toch roept de woordvoerder van Middelburg 21 april mensen nog steeds op in geel naar de uitreiking van de FFA's te komen. 

Lees ook:
Flyeren voor en tegen Merkel en de Four Freedom Awards
Voorpost: gemeente meet met twee maten

51.501072,3.6128854

Meer over dit onderwerp:
Middelburg Walcheren FFA middelburg geel
Deel dit artikel:

Reageren