Middelburg klaar voor uitreiking FFA

De binnenstad van Middelburg is hermetisch afgesloten voor de uitreiking van de Four Freedoms Awards. In heel de stad zijn zware veiligheidsmaatregelen getroffen voor de uitreiking van de prijzen in de Nieuwe Kerk.

Ook de koninklijke familie is aangekomen bij de uitreiking van de FFA (foto: OZ)

Koning
Ook de koninklijke familie is in de Nieuwe Kerk aangekomen.

Koninklijk paar gearriveerd in Middelburg (video) #FFA16 pic.twitter.com/g7JGv7wuIg

— Marc van Dam (@DamNieuws) April 21, 2016

Hoofdgast is er! #ffa16 pic.twitter.com/9367HM0DEc

Angela Merkel
Angela Merkel is aangekomen. Zij krijgt de algemene Four Freedoms Award voor haar oplossingen van grote Europese problemen.

Deze hele sliert reed voor en achter Angela Merkel! #FFA16 pic.twitter.com/x8BuuBnzEV

— Mirjam van Wouwe (@MirjamvanWouwe) April 21, 2016

Mark Rutte aangekomen bij Nieuwe Kerk (foto: OZ)

Mark Rutte
Premier Rutte is aangekomen bij de Nieuwe Kerk in Middelburg. Rutte reikt vanmiddag de Four Freedoms Award uit aan bondskanselier Angela Merkel.

Pers aangekomen bij uitreiking FFA (foto: OZ)

Ongeluk
Veel journalisten die op weg waren naar de uitreiking van de FFA stonden in een file bij Wouw. Bij het ongeluk waren ook een cameraman van de NOS betrokken. De pers is met een politie-escorte naar Middelburg gebracht en inmiddels gearriveerd.

Beeld Roosevelt in zand af (foto: OZ)

Zandsculptuur
Het standbeeld dat kunstenaar Susanne Ruseler op het Abdijplein maakte, is af. De gasten die komen naar de uitreiking van de Four Freedoms Awards lopen langs Franklin Delano Roosevelt als zij de Nieuwe Kerk binnenlopen.

Lees ook: Abdijplein is zandbak en atelier tegelijk (video) | Omroep Zeeland

Niet alleen Voorpost, ook Edwin Utrecht de leider van Pegida is aanwezig. #FFA16 pic.twitter.com/oJSBDWidUE

Voorpost
Vooral op het Damplein is veel politie aanwezig. Daar vindt vanaf 11.00 uur een demonstratie van de extreem-rechtse beweging Voorpost. Voorpost demonstreert tegen bondskanselier Angela Merkel, die bij de Four Freedom Awards geëerd wordt voor het oplossen voor grote Europese problemen. Op het Damplein staan tien ME-busjes om eventuele onrust tijdens de tegendemonstratie het hoofd te kunnen bieden.

Lees ook:
Demonstreren tegen Merkel mag op de Dam
'Merkel hoort niet in Middelburg, maar bij Strafhof in Den Haag'

Handjevol demonstranten. Klein podium. #ffapzc #FFA pic.twitter.com/UMFTvBIzO1

Pro-Merkel
Een groepje demonstranten protesteert op haar beurt weer tegen Voorpost. De plek die zij toegewezen hebben gekregen van burgemeester Bergmann is nagenoeg leeg.

Veel ME bij tegendemonstratie Damplein (foto: OZ)

Pegida
De eerste demonstranten hebben zich al verzameld in het speciale demonstratievak op 500 meter van de abdij. Volgens een van de demonstranten komt ook een delegatie van de anti-islambeweging Pegida demonstreren.  

ME en politie opgesteld aan het Groene Woud. #middelburg #FFA #Merkel #omroepzeeland pic.twitter.com/1lm5u0renr

— Véronique Roeg (@vhroeg) 21 april 2016

ME
De organisatie houdt met alle scenario's rekening. Ook de mobiele eenheid is aanwezig in de stad. De busjes van de ME staan opgesteld aan het Groene Woud.

Veel politie op straat bij uitreiking Four Freedoms Awards (foto: OZ)

Zichtbaar
In heel het centrum van Middelburg is veel politie op straat. Op bijna iedere straathoek is de politie zichtbaar en onzichtbaar aanwezig.

Verkeershinder in Middelburg door uitreiking FFA (foto: OZ)

Parkeren
Ook het verkeer in Middelburg heeft last van de uitreiking van de Four Freedoms Awards. Zo kan er al sinds dinsdag niet meer rondom de abdij geparkeerd worden. Woensdag en donderdag is dat parkeerverbod uitgebreid. Tot 15.00 donderdagmiddag mag er niet geparkeerd worden op Onder den Toren, Korte Burg, Balans, Walplein, Koorkerkhof, Koorkerkstraat, Groenmarkt, Damplein, Dam Noordzijde t/m huisnummer 55, Bachtensteene en de Sint Pieterstraat.

Verkeer
Weggebruikers die naar het centrum van de stad willen, moeten rekening houden dat ze om moeten rijden. Het verkeer is gestremd in de Balans, Bogardstraat, Bachtensteene, Walplein, Nieuwe Kerkgang, Koorkerkstraat, Reigerstraat en de Korte Giststraat.

51.4996195,3.6143664

Meer over dit onderwerp:
Middelburg Walcheren politie FFA
Deel dit artikel:

Reageren