Ondernemers Zierikzee voor een extra heffing

De ondernemers in de binnenstad van Zierikzee hebbenvoor het instellen van eenbedrijfsinvesteringszone gestemd. Een ruime meerderheid van de ondernemers die hun stembiljet hadden ingeleverd willenextrabetalen aan de gemeente. Het geld wordt gebruikt voor allerlei acties en initiatieveninhet centrum.

Bank Zierikzee (foto: Omroep Zeeland)

Verplicht
Bij een zogenoemde BIZ betalen de bedrijven uit een bepaald winkelgebied een verplichte heffing aan de gemeente. De gemeente keert deze, vaak door de gemeente nog aangevulde bijdrage, uit aan de BIZ-vereniging, die de activiteiten namens de ondernemers uitvoert.

Stemmen
Van de 253 Zierikzeese ondernemers die een stembiljet ontvingen, hebben 154 ondernemers daadwerkelijk gestemd. 121 ondernemers bleken positief over de extra heffing. Voor het instellen van de investeringszone moet, volgens de wet, twee derde van de ondernemers zich achter het plan scharen; en dat is in Zierikzee nu gelukt. Het houdt ook in dat nu de ondernemers die niet of tegen hebben gestemd verplicht zijn om mee te betalen. 

Fonds
Met de start van de BIZ-zone in Zierikzee wordt de huidige ondernemersvereniging OVO opgeheven. Vanaf mei komt er voor de ondernemers in Zierikzee de stichting Ondernemersfonds Binnenstad Zierikzee en de nieuwe Ondernemersvereniging InZzee. 

51.6493171,3.9209037

Meer over dit onderwerp:
Schouwen-Duiveland Zierikzee binnenstad winkels
Deel dit artikel:

Reageren