Wifi-storingen? Hier vind je oplossingen! (video)

Een toenemend aantal klachten en vragen over wifi-verbindingen dwingt experts tot ingrijpen. InternetproviderZeelandNet werkt sinds december 2015 met een speciaal team aan hoe de problemen met het draadloos netwerk te verhelpen zijn.

Wifi-onderzoek (foto: Omroep Zeeland)

Experts
"We zijn met een groep van ongeveer 15 personen gestart", zegt Barend de Lange van ZeelandNet. "We zoeken in een soort laboratorium naar oplossingen voor de problemen die we horen. Op die manier willen we klanten helpen aan een werkende wifi-oplossing." Binnenkort worden ook 55 medewerkers van de Delta-klantenservice opgeleid door de internetexperts.

Tips
Dit zijn volgens de wifi-onderzoekers een paar oplossingen om je verbinding optimaal te kunnen gebruiken:

Wifi-tips (foto: Omroep Zeeland)

Kritisch
De problemen zouden volgens ZeelandNet onder meer komen door een verstopte wifi-frequentie (2.4 gigahertz red.). Wifi-blogger Theo van der Sluijs uit Wolphaartsdijk is kritisch op de keuze van het internetbedrijf voor het verspreiden van honderden modems die werken op 2.4 gigahertz. "Dat is eigenlijk al een verouderde techniek. Wil je klaar zijn voor de toekomst dan had de keuze voor 5 gigahertz modems beter geweest", zegt Van der Sluijs.

ZeelandNet
Volgens Barend de Lange van ZeelandNet is dat niet helemaal waar. "We hebben in 2014 inderdaad wifi-modems uitgegeven die via 2.4 werken, maar die zijn met een paar aanpassingen ook te gebruiken voor de 5 gigahertz frequentie. Onlangs hebben we zo'n 40.000 nieuwe modems uitgegeven en die maken wel gebruik van dat nieuwe netwerk." Meer tips om je wifi te optimaliseren vind je op een speciale website van het internetbedrijf.

Evolutie
De techniek achter wifi verbetert zich de laatste jaren snel. Barend de Lange van ZeelandNet legt uit:

Deel dit artikel:

Reageren