Bruse Boys degradeert na thriller tegen GRC'14 (video)

Bruse Boys degradeert na thriller tegen GRC'14 (video) © OZ
Samenvatting-GRC-14-Bruse-Boys-ZNO160531CZ

Venijn

GIESSEN - Het venijn van de wedstrijd zat hem in de laatste twintig minuten. Via een benutte strafschop van Mats Willemse vlak voor rust stond Bruse Boys in de 70e minuut nog op een 0-1 voorsprong, maar twee minuten later zag de wereld er voor de bezoekers compleet anders uit. Eerst was Henri Versteeg uit een corner trefzeker voor GRC'14, een minuut later maakte Wilco van Oord geen fout vanaf elf meter: 2-1.

Gelijkmaker

Bruse Boys moest in het restant van de wedstrijd op jacht naar de gelijkmaker, kreeg enkele mogelijkheden, maar ontsnapte toen GRC'14 vlak voor tijd twee enorme kansen miste. In de blessuretijd viel alsnog de gelijkmaker. Koen van den Berge schoot met een diagonale schuiver raak en sleepte daarmee een verlenging uit het vuur voor Bruse Boys.

Extra tijd

In de verlenging golfde het spel op en neer. Bruse Boys kreeg twee grote kansen op de voorsprong, maar het doelpunt viel vlak voor het einde van de eerste verlenging aan de andere kant: Michael van den Oever zette GRC'14 op een 3-2 voorsprong. Ook in het tweede gedeelte van de extra tijd was Bruse Boys een aantal keer gevaarlijk en kreeg ook de thuisploeg een aantal kansen om de wedstrijd definitief te beslissen, maar gescoord werd er niet meer. In de slotfase moest Yarick Dorst na het neerhalen van een doorgebroken speler nog het veld verlaten met een rode kaart.

Tweede klasse

Door het verlies keert Bruse Boys terug naar de tweede klasse. De Schouwse formatie was vorig seizoen als kampioen van die klasse gepromoveerd naar de eerste klasse.