Een nieuw begin, met hetzelfde geluid (video)

Al jarenlang is City of Dance in Middelburg het grootste dancefestival in Zeeland. Dit weekend begint organisator Martin Priem eigenlijk opnieuw, want het terrein is van de binnenstad naar de rand van Middelburg verhuisd.

Groei
De verhuizing van het festival kent een tweetal redenen: Het voormalige terrein op het Hof van Tange stond een groei van City of Dance niet toe, en geklaag over geluids- en afvaloverlast bleef het festival achtervolgen. Het nieuwe terrein bij de N57 ter hoogte van de Veerseweg is groter en heeft ook nog plek voor een festivalcamping. Per dag kan het terrein 5.500 bezoekers herbergen. Op het Hof van Tange was dat tussen de 3.000 en de 4.000.

Kunstuitingen
Horecaman Martin Priem begon in 2001 met de Streetparade, een optocht van wagens met dancemuziek, door het centrum van Middelburg. Na een paar jaar veranderde de naam in Danceparade en breidde het festival zich uit naar kroegen, pleinen en een eindfeest op het Hof van Tange. In 2008 stopte Priem met de optocht en werd de naam weer veranderd in City of Dance.

Horizon verbreden
Naast dancemuziek werd de horizon verbreed naar allerlei kunstuitingen door o.a. een samenwerking met de Kunstbende. Hoewel er op het Hof van Tange een paar duizend betalende bezoekers terecht konden, trok het festival elk jaar meer mensen naar Middelburg. Volgens Scoop zelfs 66.000 toeschouwers tijdens de laatste Danceparade in 2008.

City of Dance (foto: oz)

Pretpark
Volgens Priem moet City of Dance op het nieuwe terrein een 'muzikaal pretpark' worden. Nog meer optredens en andere activiteiten voor een brede doelgroep. Ondanks de verhuizing blijven er ook activiteiten in de binnenstad. Dit jaar begint City of Dance op vrijdagavond 15 juli. Zaterdag staat in het teken van allerlei soorten dancemuziek, en zondag zijn er optredens van Nederlandse artiesten tijdens het Go Dutch gedeelte van het festival. 

51.5053067,3.6339768

Meer over dit onderwerp:
Middelburg Walcheren City of Dance
Deel dit artikel:

Reageren