Muggenzifter en suikerspin in Zeeuws kinderboek (video)

Een'Muggenzifter', de 'Ezelsbrug' en een'Suikerspin', het zijn personages in een nieuw Zeeuwskinderboek: 'De Tuinen van Ginder'. Het boek is van de Middelburgse schrijverRieks Veenker en tekenaar Coen Hamelink.

Moderne middelen
De schrijver en tekenaar hebben voor dit boek gebruik gemaakt van moderne middelen. Veenker is muziekleraar en denkt in beweging: "Dat merkte ik ook bij Coen, die maakt ook illustratiefilmpjes en dat klikte heel goed. Omdat dat zo goed werkte, heb ik soms ook het verhaal aangepast. Omdat het beter bij het boek past."

Crowdfunding
Het boek is door crowdfunding gerealiseerd. Op YouTube en een speciale Facebookpagina waren trailers te zien met beelden van de illustraties om belangstellenden over de streep te trekken.

(foto: OZ)

Bijenkoning
Het verhaal van De Tuinen van Ginder gaat over een bijenkoning die door één van haar dochters uit het nest wordt verdreven. Ze vindt haar te oud om nog langer koningin te zijn. De koningin vlucht op een hooiwagen het bos in, achterna gezeten door een zwerm bijen. Dan bereikt ze de Poort van Heinde.

51.4979143,3.6095003

Meer over dit onderwerp:
Walcheren kinderboek Rieks Veenker Coen Hamelink
Deel dit artikel:

Reageren