Strenge regels handbal zorgen voor respect

HEINKENSZAND - Amateursporters in de hockey, volleybal, basketbal, maar ook bij handbalvereniging Orion in Heinkenszand wordt er aandacht aan besteed. Vorig weekend overleed de grensrechter nadat hij was mishandeld door een aantal jeugdvoetballers van de Amsterdamse club Nieuw-Sloten. De KNVB heeft daarom dit weekend alle amateurwedstrijden afgelast. Daarnaast beginnen veel profwedstrijden met een minuut stilte.

Onmisbaar

Duizenden Zeeuwen staan ieder weekend op of langs de sportvelden om wedstrijden in goede banen te leiden. Meestal doen ze dat op vrijwillige basis. Ze zijn onmisbaar, want zonder hen kunnen de wedstrijden niet gespeeld worden.

Bedreigd

Een van hen is Karel Vinke. Hij is bijna 20 jaar lang scheidsrechter bij handbalvereniging Orion in Heinkenszand en is in het verleden ook wel eens bedreigd.

Strenger

Vinke zegt dat de regels bij het handbal strenger zijn dan bij voetbal. Wat hij niet meer tolereert aan gedrag van spelers, wordt bij voetbal vaak wel geaccepteerd. Ook de wedstrijd die hij zondag floot, begon met een minuut stilte.