Fusieplan in Vlissingen stuit op weerstand (video)

GPC Vlissingen en Zeeland Sport willen best met buurman VC Vlissingen samenwerken, maar een fusie is voorlopig nog niet aan de orde. "Dan zal er nog heel wat water door de Schelde moeten gaan." Beide clubs reageren terughoudendop de fusieplannen van Rens Reijnierse, de oud-voorzitter van VC Vlissingen.


Reijnierse stopte maandag als voorzitter van VC Vlissingen en gaat zich nu inzetten voor een fusie tussen de drie clubs. Dat plan stuit nu al op verzet. "Een fusie is nogal kort door de bocht", reageert Willem Alewijnse, voorzitter van Zeeland Sport. 

VIDEO "Wel samenwerken, maar fusie is te kort door de bocht"

Cultuurverschillen
Ook GPC Vlissingen ziet een fusie nog niet zitten. "Er zijn heel wat cultuurverschillen tussen de clubs", begint Hans Hendrikse zijn betoog. De voorzitter van GPC Vlissingen denkt er niet aan om spelers te gaan betalen, terwijl VC Vlissingen dat wel doet. "Een ander aspect is de speeldag. Wij willen op zaterdag voetballen. Vlissingen op zondag." 

Geen schulden
Hendrikse bestrijdt ook dat zijn club schulden heeft. "Er zit alleen een hypotheek op ons clubhuis, maar die betalen we netjes. Wij zijn een gezonde club."

51.4589313,3.5740633

Deel dit artikel:

Reageren