Antwan Tolhoek twijfelt over verzilvering promotie

Antwan Tolhoek twijfelt over verzilvering promotie
YERSEKE - De vertwijfeling zit volgens Tolhoek in twee aspecten. Eenerzijds speelt het niveauverschil een rol. "Ik ben nu bezig aan het schaatsseizoen. Daar heb ik al moeite om op de been te blijven. Bij het skeeleren zijn mijn tegenstanders in de A-categorie, net als nu bij het schaatsen, een stuk ouder", zegt de 17-jarige Tolhoek. Anderzijds zal hij opzoek moeten naar een nieuwe ploeg die uitkomt in de A-categorie. "Als ik de juiste ploeg niet vind, kan ik ook altijd voor mezelf gaan rijden. Ik moet dan alleen wel voldoende sponsoren vinden."

Top van Nederland
Het gaat hard met Yersenaar. Drie jaar geleden was voetbal zijn eerste sport die hij beoefende. Dat bleek toch niet helemaal voor hem weggelegd. Al snel ontdekte de Bevelander het skeeleren. Nu drie jaar later zit de tiener al tegen de top van Nederland aan.

De snelle ontwikkeling maakt ook iets los bij zijn vader. Voormalig wielrenner en mountainbiker Patrick Tolhoek reed zelf twee keer de Tour de France en kwalificeerde zich voor de Spelen van 2000 in Sidney als mountainbiker. "Het maakt me erg trots als ik zie dat Antwan op zo'n jonge leeftijd en met zijn geringe ervaring zich zo staande houdt. We moeten nu goed de opties overwegen en beslissen voor komend seizoen wat verstandig is", meldt Patrick Tolhoek over de keuze die zijn zoon zal moeten maken.