Witwaszaak HWS breidt zich uit

MIDDELBURG -
Volgens de politie is er een relatie met de grote witwas- en drugszaak rond het bedrijf Hoogwerkerservice Zeeland uit Kapelle. Bij een loods aan de Stationssingel in Kapelle zijn dinsdag acht mensen opgepakt. De aangehouden personen zijn twee Middelburgers van 42 en 30 jaar, een 42-jarige man uit Tholen, een 46-jarige man uit Goes, een 46-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, een 37-jarige man uit Bergen op Zoom, een 17-jarige jongen uit Kapelle en een 14-jarig meisje uit Yerseke. De twee laatste betrokkenen zijn inmiddels weer op vrije voeten.

Dekmantel

HWS zou een dekmantel zijn voor de handel in hennep en het witwassen van de winst van deze handel. Zie het dossier Kapelse drugs- en witwaszaak.

Politieactie

Bij een grote politieactie op 8 november 2011 werden op zeven plaatsen in Zeeland hennep, contant geld en auto's in beslag genomen. In totaal pakte de politie vijf mensen op die verdacht worden van drugshandel en witwaspraktijken. De weken erop werden nog meer arrestaties verricht, het OM spreekt van een criminele organisatie.