Provincie krijgt uitleg over plannen voor haven Breskens

Hetnieuwe zeezeilcentrum inBreskens moet zeezeilers massaal naar Zeeuws-Vlaanderen trekken. Omdat de provincie daaraanmeebetaalt brachtgedeputeerde Carla Schönknecht samen met een vertegenwoordiging vanProvinciale Staten een werkbezoek aan de plek waar het aangelegd wordt.

Carla Schönknecht met PS op bezoek in Bresken (foto: Carla Schönknecht)

Perfecte locatie
Breskens ligt aan de monding van de Westerschelde, waar de rivierarm overgaat in open zee. Dat is volgens de provincie een perfect locatie voor zeezeilers, vanwege de beschutte ligging van de jachthaven, het ontbreken van sluizen, bruggen en een hoofdvaargeul.

Ambities
De provincie betaalt mee aan de plannen omdat de ontwikkeling van het zeezeilcentrum een 'bovenregionaal belang dienen'. Het doel van het werkbezoek was om de Statenleden te informeren over de ambities voor de ontwikkeling van het havengebied.

Herinrichting
De herinrichting van de haven van Breskens bestaat naast het nieuw te bouwen zeezeilcentrum uit een nieuw Visserijcentrum, uitbreiding van de jachthaven en de aanleg van nieuwe appartementen. Over acht jaar zou de herinrichting van de haven voltooid moeten zijn. 

Zeezeilcentrum Breskens (foto: Omroep Zeeland)

​​Werkgelegenheid
Zowel tijdens als na de bouwfase moet dit project de werkgelegenheid in de regio flink verbeteren. Tijdens de aanleg levert het project 75 FTE op, zegt de Provincie Zeeland. Nadat de bouwfase is afgerond, moet het de regio zo'n vijftig tot honderd vaste banen opleveren.

​Kosten
​Het hele project gaat tussen de 170 en 200 miljoen euro kosten, dat geld wordt voornamelijk betaald door een investeerdersgroep die bestaat uit ondernemers en ontwikkelaars. De Provincie Zeeland telt zelf één miljoen euro neer voor het project. 

​Lees ook: ​Make-over haven Breskens helpt honderden aan het werk

51.3969833,3.5670423

Deel dit artikel:

Reageren