Spoorviaduct voor Sluiskiltunnel geplaatst

TERNEUZEN -
Het spoorviaduct is 26 meter lang, 6 meter breed en weegt 500 ton. Het kruist de toekomstige tunnelweg en ligt in de spoorlijn die wordt gebruikt voor de aan- en afvoer van producten voor Dow.

Gekleurd

Bijzonder aan het viaduct is dat het antracietkleuring is, een eis van de architect. Het is uniek dat er gekleurd beton wordt toegepast in de civiele bouw. Het spoorviaduct komt in de plaats van de huidige spoordijk.
Het werk maakt deel uit van de nieuwe wegen die moeten aansluiten op de Sluiskiltunnel. In totaal wordt het nieuwe tracé 6 kilometer lang. Het verbindt de Westerscheldetunnelweg met de Tractaatweg (N62) en kruist daarbij drie keer het spoor. Het nu geplaatste viaduct staat op één van die kruisingen.

Wens

De Sluiskiltunnel is een lang gekoesterde wens van Zeeland omdat de huidige draaibrug bij Sluiskil voor veel oponthoud zorgt. De tunnel krijgt twee buizen van elk 1150 meter lengte en een diameter van 11 meter. Op het diepste punt ligt de tunnel op ruim 30 meter beneden NAP. De tunnel en alle bijbehorende werken moeten in de zomer 2015 klaar zijn.