Zeeland geeft grond kazerne gratis weg

VLISSINGEN - Dat hebben commissaris van de Koningin Karla Peijs en de Vlissingse burgemeester René Roep vanmorgen gezegd tijdens een hoorzitting met kamerleden, die defensie in hun portefeuille hebben.

Uitbreiding

Het ministerie van Defensie wil de Marinekazerne in Doorn naar Vlissingen verplaatsen, omdat er in Doorn geen plaats is voor uitbreiding. Ook zo de grond daar te duur zijn. Tijdens de hoorzitting hebben Peijs en Roep gewezen op de vele voordelen van Zeeland voor de mariniers; de aanwezigheid van schietbanen, een brandweeroefencentrum en veel stranden en ruimte om te oefenen.

Protest

Burgemeester Naafs van Doorn heeft tijdens de hoorzitting nogmaals protest aangetekend tegen de verhuizing van de kazerne naar Vlissingen. Met een brief bestreed hij nogmaals dat er in Doorn geen uitbreidingsmogelijkheden zijn of dat de grond te duur is. De Utrechtse commissaris van de Koningin, Roel Robbertsen, heeft dit minister Hillen in een brief ook al duidelijk proberen te maken. Verder mengde de burgemeester van Den Helder zich in de discussie. Hij gaf te kennen dat ook Den Helder een goede hoofdvestiging voor de mariniers zou zijn.