Onderzoek naar frustraties op fietspaden

De provincie onderzoekt ervaringen van weggebruikers op fietspaden op Walcheren en in de Zak van Zuid-Beveland. Het gaat om de ervaringen van fietsers, wielrenners, ruiters, wandelaars, maar ook scooterrijders en skeeleraars. Eind september moeten de resultaten van dit onderzoek op tafel liggen.

Fietspad (foto: OZ)

Frustraties
De fietspaden worden steeds drukker met onder meer e-bikers en wielrenners en die verschillende partijen ervaren de veiligheid op de fietspaden allemaal anders. Dat leidt op fietspaden vaker tot frustraties.

Klachten
Doordat de snelheden van verschillende fietsers verschillen, leidt dat tot ergernissen en soms zelfs tot ongelukken. Omdat er klachten binnenkomen over de vele verschillen tussen de gebruikers van het fietspad, is een onderzoek nodig, zegt gedeputeerde Harry van der Maas.

Posten
Begin augustus kunnen fietsers in die twee regio's bevoorradingsposten tegenkomen. Daar krijgen ze vragen voorgeschoteld in ruil voor een flesje water en een hapje. De vragen gaan over verkeersveiligheid en gedrag op de fietspaden.

51.5001325,3.6143966

Deel dit artikel:

Reageren