Wesp weggeregend in Zeeland

In het zuiden en oosten van Nederland zijn tussen de 30 en 75 procent minder wespennesten dan normaal. De zware buien eind mei en begin juni zijn waarschijnlijk de oorzaak, meldt De Natuurkalender van Wageningen University. In het noorden van het land zijn er juist tot de helft meer wespennesten.

Wesp weggeregend in Zeeland (foto: oz)

Minder wespen
Bij ongediertebestrijdingsdiensten in Zeeland, Noord-Brabant, Limburg en Gelderland zijn dit jaar tussen de 30 en 75 procent minder wespennesten gemeld dan normaal. In sommige gebieden worden vrijwel geen wespen aangetroffen. Traas Ongediertebestrijding bevestigt de daling. "Je ziet een kleine afname. En wat opvalt is dat de wespen op meer beschutte plekken zitten. Bijvoorbeeld onder dakpannen of onder dakgoten. Je ziet ze minder in bomen."

Beter weer, meer wespen
In gebieden die aan de zware neerslag zijn ontkomen, zoals Friesland en delen van het westen en midden van het land, worden iets meer wespennestmeldingen gedaan. In Groningen en Drenthe is zelfs sprake van beduidend meer wespen. Het aantal meldingen steeg met 30 tot 50 procent. 

51.4643303,3.5962873

Meer over dit onderwerp:
Zeeland algemeen nibri wespen ongedierten
Deel dit artikel:

Reageren