Waarschuwing: idyllisch strand is levensgevaarlijk (video)

De gemeente Schouwen-Duiveland raadt mensen af om op de Verklikkerplaat voor het Verklikkerstrand ten zuiden van Renesse te komen. De gemeente heeft waarschuwingsborden geplaatst en een boeienlijn gelegd.

beelden: Reddingsbrigade Westenschouwen

Diepe geul
De reddingsbrigade heeft al enkele malen strandgangers van de plaat moeten halen. De Verklikkerplaat is in de loop van de jaren richting de kust van Schouwen gedreven en lijkt vast te zitten aan het strand. Bij eb kan je via een geul naar de plaat lopen en lijkt het een idyllisch strand. Maar bij vloed ligt er een metersdiepe geul tussen de plaat en het strand. 

Verklikkerplaat (foto: Schouwen-Duiveland)

Extra toezicht
De reddingsbrigade Westenschouwen houdt de mensen die de plaat op gaan extra in de gaten. "Drie uur voordat het hoogwater is, beginnen we met het waarschuwen van mensen", zegt Arjen Veenema, commandant van de reddingspost Jan van Renesseweg. "Later komen we weer terug en als het echt nodig is, halen we mensen daar vandaan. Maar dat komt gelukkig maar zelden voor."

Reddingsbrigade Westenschouwen (foto: OZ)

ITEM verklikkerplaat Renesse

Volg advies op
De gemeente Schouwen-Duiveland laat in een folder weten; "Als u ons advies niet opvolgt, weet dan ook dat u niet alleen u en uw naasten in gevaar brengt, maar dat ook degenen die u te hulp moeten komen in een gevaarlijke situatie terecht kunnen komen.

Lees ook: Folder gemeente Schouwen-Duiveland

51.7286143,3.7019443

Deel dit artikel:

Reageren