Breskens vier dagen het walhalla voor zeilfanaten (video)

Roemrucht waren ze in de vorige eeuw. De One Ton jachten. Voor het eerst in ruim twintig jaar isdonderdag weer een wedstrijd gevaren in deze klasse, en wel in Breskens. Het betekende ook de aftrap van het Breskens Sailing Weekend.

Jachten
De One Tonner Revival Regatta is voor zeiljachten die in de One Ton klasse vallen. Tussen 1965 en 1994 werden wereldwijd wedstrijden georganiseerd voor deze jachten. Met de wedstrijd in Breskens wordt de klasse weer nieuw leven in geblazen. De deelnemers komen uit onder meer uit Frankrijk, Zweden, Duitsland, België en Nederland. Organisator Vincent de Vries zeilt zelf ook mee: "Het is net als met klassieke auto's, je hebt er liefde voor en het is prachtig om er mee tegen elkaar te kunnen varen."

Breskens vier dagen het walhalla voor zeilfanaten (video) (foto: oz)

Nederlands kampioenschap
Door de toevoeging van de One Tonner Revival Regatta aan het programma van het Breskens Sailing Weekend wordt het evenement uitgebreid tot vier dagen. Op het water vecht de IRC-klasse voor het Open Nederlands Kampioenschap en strijden de CR’s en ORC’s in hun respectievelijke klassen voor de weekendtitel, net als de Two Handed-klasse. 

51.405253,3.5321727

Deel dit artikel:

Reageren