Dierenhitteplan: schaduw, water en ijs (video)

Dieren doen het net als mensen ook een stukje rustiger aan tijdens deze warme dagen. Verkoeling en voldoende schaduw zijn daarbij noodzakelijk.

Dierenhitteplan: schaduw, water en ijs (video) (foto: Omroep Zeeland)

Hondenijs
Het dierenasiel Schouwen-Duiveland heeft voor deze warme dagen het hitteplan uit de kast gehaald. Dat houdt in dat er voldoende schaduwplekken moeten zijn en dat de dieren genoeg te drinken hebben. Hoewel de katten voldoende hebben aan rust en schaduw, worden de honden in het asiel extra verwend met hondenijsjes. Nicky Slager van het dierenasiel wilde eigenlijk een waterfestijn met de honden houden. Maar na het uitrollen van de waterslang bleek dat de honden er bang voor waren en niks wilden weten van het gespetter. 

Wasbeurten
Twintig kilometer van het asiel vandaan in Renesse staat sinds maandag Circus Renz Internationaal. Ook zij houden deze dagen extra rekening met het welzijn van de dieren. Zo staan de paarden, pony's en honden waar het circus mee rondreist niet in de zon en krijgen ze extra wasbeurten onder de kraan. Om de dieren verder niet te belasten wordt er overdag niet gerepeteerd met de dieren. 

Dierenasiel (foto: Omroep Zeeland)

ITEM: dierenasiel Hitte

51.6575419,3.9116267

Meer over dit onderwerp:
Zeeland algemeen zomer Dierenasiel hitteprotocol
Deel dit artikel:

Reageren