Veteraan krijgt onderscheiding bij Highland Games (video)

DeSchotse veteraan Jim Anderson heeft zondagmiddag deerepenning van de gemeente Borsele gekregen. Dat gebeurde bij de start van de Highland Games by the Sea in Baarland, die door de 93-jarige oud-strijder geopend werden.

Kranslegging
Jim Anderson landde als soldaat in de Tweede Wereldoorlog bij Baarland op Amber Beach. Hij is één van de laatste nog in leven zijnde veteranen van de 52ste (Lowland) Divisie waartoe hij behoorde. "Het is een eer om hier weer te mogen zijn", zegt Anderson. "Mooi om met een kranslegging mijn gevallen kameraden te eren, maar ook mooi om hier zoveel bekenden te zien. Ze zijn hier altijd erg goed voor me geweest."

Geheim
Jim Anderson had maar wat graag meegedaan. "Maar dat is niet leuk voor de andere deelnemers, als ze door een 93-jarige oud-strijder verslagen worden", lacht hij. "Ik ben nog altijd fit. Heb nooit gerookt en nooit gedronken, en ik eet veel groenten. Dat is mijn geheim."

Highland Games by the Sea (foto: OZ)

Boomstamwerpen
De Highland Games by the Sea worden voor de eerste keer gehouden, bij strandbrasserie De Landing in Baarland, en zijn georganiseerd door de Highland Games Vereniging Zeeland. De deelnemers doen mee aan onderdelen als steenstoten, boomstamwerpen en jeeptrekken. Allemaal gekleed in Schotse kilts. 

51.3938473,3.8931763

Meer over dit onderwerp:
Zuid-Beveland Baarland veteranen highland games
Deel dit artikel:

Reageren