Tweede dode bij brand verzorgingshuis

Bij de brand in verzorgingshuis Nieulandein Krabbendijke is een tweede dode gevallen. Het tweede slachtoffer is een 92-jarige vrouw.Dat maakte burgemeester Piet Zoon van Reimerswaal maandagochtend bekend. Zondag overleed al een 96-jarige man.Beide slachtofferswaren bewoners van het verzorgingstehuis.

(foto: OZ)

Luister hieronder naar burgemeester Piet Zoon in gesprek met Remco van Schellen.

Piet Zoon ZWWW

Overleden aan verwondingen
De vrouw is zondag gewond naar het ziekenhuis gebracht. In de nacht van zondag op maandag overleed zij toch aan haar verwondingen. Drie andere mensen zijn zondag ook naar het ziekenhuis gebracht. Een van hen is zwaargewond. De andere twee gewonden zijn inmiddels weer uit het ziekenhuis ontslagen.

Lees ook: Dode bij brand in verzorgingshuis Krabbendijke (video)

Terugkeer onduidelijk
Door de brand moesten 37 bewoners van Nieulande de nacht ergens anders doorbrengen. Volgens de burgemeester is het niet duidelijk wanneer deze bewoners weer terug kunnen keren naar het verzorgingshuis. De oorzaak van de brand is volgens burgemeester Zoon nog onbekend.

(foto: OZ)

Nazorg noodzakelijk
Coby Traas, directeur van Ter Weel, is geschokt door de twee doden. Maar volgens Traas had het ook nóg slechter kunnen aflopen. "Het was een appartement op de tweede verdieping op de hoek. Als zo'n brand op de eerste verdieping in een tussenappartement was ontstaan, had het veel erger kunnen worden. Nu kon de brand snel geïsoleerd worden", aldus Traas. De directeur denkt dat zowel bewoners als personeel van Nieulande de komende tijd veel behoefte heeft aan nazorg. 

Luister hieronder naar het gesprek met Coby Traas. 

Coby Traas Krabbendijke

51.432829,4.109486

Meer over dit onderwerp:
Bevelanden 112 brand Reimerswaal nibri Ter Weel
Deel dit artikel:

Reageren