'Niet speculeren over oorzaak brand Krabbendijke'

Burgemeester Piet Zoon van Reimerswaal doet een beroep op de inwoners van Krabbendijkeom niet te speculeren overde oorzaak van de brand in Zorgcentrum Ter Weel. Bij die brand kwamen twee hoogbejaarde bewoners om het leven. Zoon heeftalle vertrouwen in het onderzoek dat gaande is.

Betrokkenheid
Bestuurder Coby Traas van het verzorgingstehuis zegt dat de bewoners die er nog zijn, relatief rustig zijn onder de situatie. Er wordt met welzijnswerkers en geestelijke hulp gewerkt aan het verwerken van het drama, en het omgaan met het feit dat zeker twee bewoners niet meer terugkeren. Ze roemt de betrokkenheid en inzet van dorpsbewoners en familieleden. 

Lees ook: Tweede dode bij brand verzorgingstehuis

Naast alle droevige berichten uit #Krabbendijke gelukkig weer een positief nieuwsfeit. 12 bewoners keren vandaag al terug naar Ter Weel.

— Piet Zoon (@pietzoon) August 29, 2016

Speculaties
In het dorp gingen vandaag de geruchten de ronde dat een waterkoker of een airconditioning de boosdoener zou zijn geweest. Burgemeester Zoon wijst die geruchten af: "Ik kan daar helemaal niets mee". De brandweer en technische recherche kammen het afgebrande appartement uit, op zoek naar aanwijzingen van de oorzaak. Volgens Traas zal het moeilijk worden om de oorzaak van de brand te achterhalen vanwege het vele bluswater. De burgemeester wil zich nu richten op de terugkeer van de verplaatste bewoners en het verwerken van het verdriet. Hij verwacht dat over niet al te lange tijd de bewoners weer in hun appartement kunnen. 

Lees ook: Slapeloze nachten in Krabbendijke door brand

51.4328323,4.1072973

Meer over dit onderwerp:
Bevelanden brand Krabbendijke Ter Weel
Deel dit artikel:

Reageren