Derde dode na brand verzorgingshuis

De brand in verzorgingshuis Ter Weel in Krabbendijke heeft een derde dodelijk slachtoffer geëist. Het slachtoffer bezweek in de nacht van dinsdag op woensdag aan haar verwondingen.

(foto: OZ)

Bewoonster appartement
Het derde slachtoffer is de 101-jarige bewoonster van het appartement waar zondag de brand ontstond. Ze lag sinds de brand zwaargewond in het ziekenhuis. Uit het politieonderzoek blijkt dat de brand werd veroorzaakt door kortsluiting in een stekkerblok.

Lees ook: 
Krabbendijke: Nu oorzaak bekend is, kan rouwen beginnen
Stekkerblok oorzaak brand verzorgingshuis

Kort maar fel
De brand in verzorgingshuis Ter Weel in Krabbendijke was zondag kort, maar fel. De brand kostte direct al een bewoner van Ter Weel het leven. In de nacht van zondag op maandag overleed een tweede bewoner van het verzorgingshuis.

Lees ook:
Tweede dode bij brand verzorgingshuis
Korte felle brand in verzorgingshuis Krabbendijke

Geëvacueerd

Na de brand zijn 37 mensen geëvacueerd. Tien bewoners zijn opgevangen door familie. De overige bewoners konden terecht in andere vestigingen van Ter Weel. Maandag keerden al twaalf van de geëvacueerde bewoners terug naar hun appartement in het verzorgingshuis.

Brandschade
Inmiddels zitten bijna alle bewoners weer thuis. Vijf bewoners konden niet terug naar hun woningen, omdat die vanwege de brandschade onbewoonbaar zijn verklaard. Ze zijn voorlopig bij andere locaties van zorggroep Ter Weel ondergebracht.

Lees ook:
'Niet speculeren over oorzaak brand Krabbendijke'
Slapeloze nachten in Krabbendijke door brand

51.4328453,4.1071253

Deel dit artikel:

Reageren