Warme truiendag gemeente Hulst

HULST -
Ook bij de gemeente Hulst staat vandaag de verwarming een graadje lager. Veel ambtenaren hebben eraan gedacht een extra dikke trui aan te trekken.

Warmte

"Nu is het nog niet zo koud, omdat de warmte van de afgelopen dagen nog in het gebouw hangt. Aan het einde van de dag begin je het toch wel te voelen. Daarom heb ik een dikke trui en sjaal aangedaan", vertelt Grace Bogaert van juridische zaken.

Radiatoren

Voor zo'n groot gebouw als het gemeentehuis is het niet gemakkelijk om de verwarming een graadje lager te zetten. "We kunnen niet zomaar de thermostaat een paar graden omlaag zetten, waardoor het overal even 'warm' is. We hebben nu op alle afdelingen de helft van de radiatoren uitgedraaid en dan heb je in feite hetzelfde effect. Minder verwarmingen staan aan, dus dan verbruiken we ook minder", legt Micaëla Boone uit, woordvoerster van de Gemeente Hulst.

Broeikasgassen

De warme truiendag van de Vereniging Klimaatverbond wordt jaarlijks gehouden in februari. Op 16 februari 2005 werd het Kyoto-verdrag gesloten. Doel hiervan is uitstoot van broeikasgassen wereldwijd te verminderen. In Zeeland werken daar vandaag verschillende gemeenten, bedrijven, scholen en instellingen aan mee.