Stukjes huis arriveren in Oostburg (video)

Wie tussen Terneuzen en Oostburg rijdt kan deze en volgende week stukken huis tegenkomen. Het gaat om delen van prefab-huurwoningen die onderweg zijn naar de Finlandstraat in Oostburg. Daar worden in twee weken tijd 18 nieuwe woningen in elkaar gezet.

Sleutel
Alleen al deze week vinden er zo'n 54 transporten met prefab-delen plaats van de loods in Terneuzen naar bestemming Oostburg. In de Finlandstraat stonden eerder 24 sterk verouderde huurwoningen, die zijn twee jaar geleden gesloopt. Over twee weken moeten de 18 nieuwe huizen helemaal staan en in oktober komt er nog een kapconstructie op. Daarna krijgen de nieuwe huurders hun sleutel. 

Energiezuinig
De woningen zijn levensloopbestendig en energiezuinig. Woongoed Zeeuws-Vlaanderen is opdrachtgever en verhuurt ze. Daarnaast zijn er nog drie Zeeuws-Vlaamse partijen bij betrokken. De prefab-delen zijn gemaakt in Terneuzen in de fabriek van CascoTotaal en worden op locatie in elkaar gezet door aannemer Leenhouts. Het concept is ontwikkeld door Paras Concecpts uit Cadzand-Bad.

(foto: OZ)

51.3299274,3.4871492

Deel dit artikel:

Reageren