'Kijk eens onder een steen in de Oosterschelde' (video)

WEMELDINGE- De Oosterscheldeweek is zaterdagochtend in Wemeldinge officieel van start gegaan. Wat acht jaar geleden begon als een dag met een paar bijeenkomsten, is uitgegroeid tot een volle week met meer dan tachtig activiteiten op en rond de Oosterschelde.

Jong
Dit jaar start de Oosterscheldeweek in de gemeente Kapelle, de gemeente waar het allemaal is begonnen. Tijdens de Oosterscheldeweek kan iedereen, van jong tot oud, kennismaken met het leven van en op de Oosterschelde. Nieuw dit jaar is de NP Oosterschelde Wandeltocht, met drie routes langs de Oosterschelde. 

(foto: oz)

Ontdekken
Volgens Siebe Kramer, voorzitter van de stichting Nationaal Park Oosterschelde, kennen veel mensen de Oosterschelde wel maar is er nog veel te leren. "Er is nog zoveel te ontdekken, en ook daar is de Oosterscheldeweek voor. We zijn zelf ook erg enthousiast en laten graag zien hoeveel moois er is."

Steen omdraaien
Erik Speksnijder is natuurgids en wijst mensen op het onderwaterleven in de Oosterschelde. "Het is het mooiste als je kunt duiken, maar als je eens een steen omdraait kun je ook al zoveel zien", zegt hij. "Kleine visjes en krabbetjes bijvoorbeeld. Ook bijzondere soorten, je kunt ze gemakkelijk vinden. Leg na afloop wel die steen weer terug, om de natuur niet teveel te verstoren."

51.5165323,4.0090141

Deel dit artikel:

Reageren