Herdenkingsdienst Krabbendijke 'indrukwekkend'

Deherdenkingsdienst die vrijdagmiddag in TerWeel in Krabbendijkeisgehouden, was indrukwekkend. Dat zegt directeur Coby Traas van het verzorgingshuis. De dienst waster nagedachtenis aan de slachtoffers van de brand vanafgelopen zondag. Daarbij kwamen drie bewoners om het leven.

Herdenkingsdienst Krabbendijke 'indrukwekkend' (foto: Omroep Zeeland)

Bij de bijeenkomst waren een paar honderd mensen aanwezig, schat Traas. Er spraken vier predikanten van verschillende kerken. Ook de burgemeester van Reimerswaal, Piet Zoon, sprak. Bij de dienst waren bewoners, medewerkers en inwoners van Krabbendijke aanwezig.

Emoties
Volgens Traas was de dienst zeer emotioneel. "Na de dienst waren er mensen die opvang nodig hadden." Volgens haar is het belangrijk dat bewoners en personeel zich weer veilig gaan voelen in het gebouw.

Herbouw
Volgende week wordt gestart met de herbouw van de uitgebrande vleugel. De bewoners die door de brand elders woonden, konden vrijdag weer terugkeren naar Ter Weel. 

Begrafenis
Vlak voor de herdenkingsdienst is het eerste slachtoffer begraven. De komende dagen staan in het teken van de begrafenissen van de andere twee slachtoffers.

Deel dit artikel:

Reageren