Na 11 jaar de wereld rondzeilen weer in Vlissingen (video)

Ze waren niet van plan 11 jaar weg te blijven, maar wel om de wereld rond te zeilen. En dat hebben Dick van der Waaij en Anita Idskes dubbel en dwarsgedaan. Ze kwamen zaterdag aan in hun thuishavenVlissingen.

70.000 mijl
Dick en Anita hebben zo'n 70.000 mijl afgelegd. In 2005 voeren ze naar Ierland. Van daaruit ging de reis via de Canarische eilanden en Kaapverdië naar Barbados. Via Amerika werd het Caribisch gebied bezocht. Vervolgens staken ze in 2008 over van Panama naar Nieuw Zeeland.  Daarna naar Australië en Indonesië. Via Thailand werd in 2014 de oversteek gemaakt over de Indische Oceaan naar Zuid-Afrika. Via de Zuid Atlantische Oceaan staken ze in 2015 over naar Brazilië. Daarna deed het echtpaar Cuba, Bermuda, de Azoren en Engeland aan.   

Vrijheidsbeeld
"Eigenlijk wilden we tussen de vijf en zeven jaar gaan zeilen, maar dat is dus iets langer geworden," aldus Anita. "Varen langs het Vrijheidsbeeld van New York was een hoogtepunt. Maar er zijn er teveel om zo op te noemen."

Vlissingen 
Na alle omzwervingen is het echtpaar toch blij weer terug te zijn in Zeeland. "Er is geen mooiere stad dan Vlissingen," zegt Anita.

51.4442122,3.5858944

Meer over dit onderwerp:
Walcheren Vlissingen
Deel dit artikel:

Reageren