De Kaag wint Eredivisie zeilen in Veere (video)

De wedstrijden in de eredivisie van het zeilen, die dit weekend in Veere werden gehouden, zijn eerder afgebroken. Een gebrek aan wind deed de wedstrijdleiding ertoe besluiten om zondagmiddag niet meer te varen. KWV De Kaag uit Warmond werd de winnaar van de vierde eredivisiewedstrijd van het seizoen. De Zeeuwse teams Breskens en Wolphaartsdijk eindigden in de achterhoede.

Verrassend
De winst van De Kaag was verrassend, want dat team stond voorafgaand aan de wedstrijd in Veere nog niet in de top van het klassement. Onder meer door drie eerste en drie tweede plaatsen in de verschillende flights kwam De Kaag tot een totaal van 25 punten. Almere haalde ook 25 punten, maar dat team behaalde minder tweede plaatsen (drie keer eerste, één keer tweede). 

Breskens en Wolphaartsdijk
De Zeeuwse teams deden zoals verwacht niet mee voor de bovenste plaatsen. Breskens eindigde op de twaalfde plaats. Wolphaartsdijk werd vijftiende van de in totaal achttien ploegen. 

"We proberen er het beste van te maken ondanks de wind"

Klassement
Na vier van de vijf wedstrijden leidt Almere Centraal in het tussenklassement. Breskens staat achtste en Wolphaartsdijk bezet de vijftiende plaats.

Almere
De laatste wedstrijd in de Eredivisie zeilen wordt gehouden in Almere van vrijdag 30 september t/m zondag 2 oktober.

51.5512353,3.6673553

Deel dit artikel:

Reageren