De Koning trots ondanks missen medaille

RIO DE JANEIRO (BRA) - Gelijk na de finish overheerste de teleurstelling, maar toch kijkt roeier Corné de Koning uit Goes tevreden terug op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro. De enige Zeeuwse deelnemer aan het evenement eindigde met zijn partner Esther van der Loos als vierde in de finale. "We hebben alles gegeven in de finale en ik ben blij dat ik onderdeel mocht zijn van dit prachtige evenement", aldus De Koning.

Corné de Koning (foto: Omroep Zeeland)

ITEM De Koning over finale paralympics

Vierde van de wereld
De Koning ging naar Rio met de ambitie om een medaille te halen. Dat lukte dus net niet. "Maar ik ben trots op onze vierde plaats. Dat betekent toch dat je de nummer vier van de wereld bent. En we hadden ons voorgenomen om met lef te roeien in de finale. Dat hebben we ook gedaan.

De Koning trots ondanks missen medaille (foto: www.roeibond.nl)

Toekomst
Met de Paralympische finale komt er voor De Koning een eind aan een periode van zo'n drie en half jaar die geheel in het teken stond van Rio de Janeiro. "Het is nu ook best een raar gevoel dat dat nu voorbij is", zegt De Koning. "Of ik nog een keer zo'n cyclus aan ga, weet ik nog niet. Het kriebelt nog steeds, dat wel. Maar ik wil eerst eens wat gas terug nemen en de verloren tijd met mijn vriendin inhalen. Dan zie ik wel verder." 

Meer over dit onderwerp:
Bevelanden
Deel dit artikel:

Reageren