Raadslid: Zeeuwen schuldig aan onveilig snorfietsen Amsterdam

D66 in Amsterdam is helemaal klaar met de snorfietsen in de hoofdstad, en dat komt eigenlijk allemaaldoor de Zeeuwen, vindtraadslid Jan-Bert Vroege. Volgens hemzijn er teveel ongevallen met snorfietsen en daarom wil hij een verbod.

Raadslid: Zeeuwen schuldig aan onveilig snorfietsen Amsterdam (foto: Omroep Zeeland)

Zeeuwse meisjes
"De snorfiets is jaren geleden toegelaten omdat Zeeuwse meisjes door hun klederdracht geen helm konden dragen, en anders moesten ze tegen de wind in over de dijk fietsen", zegt Vroege. "Dus dat was toen een tijdelijke oplossing waar iedereen mee akkoord ging, maar nu is dat niet meer nodig."

@ceeseenhoorn @omroepzeeland de minister heeft het ooit zelf gezegd in de kamer https://t.co/kfqUPyFry6

— Jan-Bert Vroege (@jan_bert) September 13, 2016

Tweede Kamer
In 2011 zei minister Melanie Schultz van Infrastructuur ook al in de Tweede Kamer dat er geen helmplicht is op snorfietsen vanwege de kappen van de Zeeuwse meisjes. "Om die reden is Nederland een van de weinige landen die nog een snorfiets zonder helmplicht kent", zei Schultz destijds. "Er gaat anders een hoop van onze folklore verloren en de vraag is of wij die wel verloren willen laten gaan."

Landelijk
D66 in Noord-Holland en Amsterdam staan achter het voorstel van het raadslid. Vroege probeert ook de landelijke D66 achter zich te krijgen en hoopt dat het snorfietsverbod wordt opgenomen in het verkiezingsprogramma van de partij.

Deel dit artikel:

Reageren