Twee attracties op Terneuzense kermis gesloten (video)

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft op de kermis in Terneuzentwee attracties laten sluiten. Het gaat om de Topspin en de Booster.Beide attracties zijn in handen van Belgische exploitanten.Ze beschikten niet over de juiste papieren.

Certificaten
De NVWA controleert in Nederland of kermisattracties voldoen aan de eisen. Bij de controle in Terneuzen bleek dat de Belgische exploitanten niet over de juiste certificaten beschikten. Het alleen laten zien van de Belgische keuringsrapporten was voor de NVWA onvoldoende. De overige exploitanten op de kermis hadden wel de juiste papieren bij zich. De kermis in Terneuzen duurt nog tot zondag.

(foto: Omroep Zeeland / L. Segers)

Jammer maar begripvol
De gemeente Terneuzen laat weten het jammer te vinden dat nu twee attracties op de kermis zijn gesloten, maar het tegelijkertijd ook goed te vinden dat er strenge regels en controles zijn. Overigens stelt de gemeente dat vanaf 1 november de situatie rond verschillende certificaten door een nieuwe regel grotendeels wordt opgelost. Vanaf die datum moeten alle exploitanten, ook uit het buitenland, op kermissen in Nederland over een Nederlands certificaat beschikken.

foto: L. Segers & André Vermeulen

51.337791,3.8300528

Meer over dit onderwerp:
Zeeuws-Vlaanderen Terneuzen kermis NVWA
Deel dit artikel:

Reageren