Swingend je hersenen aanscherpen (video)

De cursus'Swingend je hersenen aanscherpen' is donderdag gestart in Goes. Speciaal voormensen met de ziekteMultiple Sclerose.

Activeren
De cursus is niet ontwikkeld door een arts, maar door een succesvolle jazzdrummer: Ronnie Gardiner.  Met muziek en ritme worden de zintuigen geactiveerd, en de linker- en rechter hersenhelft worden getraind om slimmer samen te werken. Dat stimuleert de aanleg van nieuwe neurale netwerken, waar andere door de MS verstoord zijn. 

Cursus (foto: OZ)

ITEM cursus MS

Oefenmethode
De Ronnie Gardiner Methode (RGM) is een oefenmethode waarbij op het ritme van muziek oefeningen worden gedaan. Deelnemers zien geprojecteerde symbolen, spreken de hierbij horende klank uit en voeren de bijbehorende beweging uit. In Goed doen zo'n 15 mensen mee aan de cursus.

Effecten
Volgens de ontwikkelaars van de methode kan de cursus leiden tot verbetering van het concentratievermogen, de coördinatie en verbetering van motorische vaardigheden. Daarnaast moet het ook het geheugen versterken en kan het spraak- , lees - als leervermogen verbeteren. 

Kennismaken
Binnenkort zijn er gratis workshops in Zeeland om kennis te maken met de methode. Op 12 oktober in Goes en op 13 oktober in Terneuzen.

51.515496,3.8762533

Meer over dit onderwerp:
Goes Zuid-Beveland MS
Deel dit artikel:

Reageren