ANWB: Nederland is mooier zonder Zeeuws-Vlaanderen

Zit je in Zeeuws-Vlaanderen en heb je autopech? Dan heeft het geen zin om naar de ANWB te bellen, tenminste als je deze kaart mag geloven. Daarop wordt Zeeuws-Vlaanderen namelijk bijBelgië gerekend. En dat was een bewuste keuze, zegt deANWB.

Jaaaa !!! We hebben er weer eentje. Dit keer in Reiz& Magazine van @ANWB. Wat mist op deze kaart ? ;-) pic.twitter.com/WxZdOsrjLS

— Kees Verburg (@caverb) 29 september 2016

Vertrekpunten
In het blad Reizen Magazine van de ANWB staat een kaart met vertrekpunten voor de Holland-Amerika Lijn, maar op die kaart van Nederland ontbreekt Zeeuws-Vlaanderen. Dat was dus een bewuste keuze. "In Terneuzen zit namelijk geen vertrekpunt van de Holland-Amerika Lijn."

Creatieve keuze
Op de vraag waarom de rest van Nederland, waar ook geen vertrekpunten zijn, wel op de kaart staat en Zeeuws-Vlaanderen niet heeft de ANWB geen sluitend antwoord. "Dit is een creatieve keuze van de redactie van ons blad en daar zul je het mee moeten doen", aldus de woordvoerder.

Verontwaardigd
Het is niet de eerste keer dat Zeeuws-Vlaanderen wegvalt op de kaart. Op sociale media reageren Zeeuwen in het algemeen en Zeeuws-Vlamingen in het bijzonder, zeer verontwaardigd. In de eerdere gevallen werd de fout dan ook meestal zeer snel rechtgezet. 

Voor Zeeuws-Vlaanderen is bij ANWB dus een lidmaatschap met "Pechhulp in Europa" nodig? Of is het daarbuiten @ANWB ? https://t.co/2okS6MoIrw

— Harry Soffers (@HarrySoffers) 30 september 2016

Geen rectificatie
In dit geval gaat het om een gedrukt blad, dus is het niet mogelijk om de kaart nog aan te passen. De redactie van het ANWB-blad ziet volgens de woordvoerder geen heil in een rectificatie. Ook vindt hij het niet nodig om in de uitzending van Omroep Zeeland te reageren. "Daar zie ik het nut niet van in. Dit zien wij als een storm in een glas water."

Politiek
Ook in de Zeeuwse politiek zorgt de reactie van de ANWB voor verontwaardigde reacties. Zo eist gedeputeerde Jo-Annes de Bat een rectificatie. Ook roept hij ANWB-medewerkers uit zijn kennissenkring op om hun collega's tot de orde te roepen.

Ongelofelijk! Dit kan niet waar zijn @ANWB. Zeeland bestaat maar op 1 manier en dat is inclusief Zeeuws-Vlaanderen. Ik reken op rectificatie https://t.co/g6IVOjS8hN

— Jo-Annes de Bat (@JoAnnesdeBat) 30 september 2016

Roepen jullie de collega's even tot de orde? @SebastiaanVeer @jonathanweegink https://t.co/g6IVOjS8hN

— Jo-Annes de Bat (@JoAnnesdeBat) 30 september 2016

Fout
Door de fout komt de ANWB in het illustere rijtje te staan van het pretpark de Efteling, een website over strandpaviljoens, de Nederlandse rugbybond en uitvaartverzekeraar Ardanta. Ook zij publiceerden een kaartje zonder Zeeuws-Vlaanderen. Nu staat de teller, met het ANWB-blad Reizen erbij, dus op vijf.

Lees ook:
Efteling zet Zeeuws-Vlaanderen weer op de kaart
Zeeuws-Vlaanderen weer eens van de kaart
Ook rugbybond vergeet Zeeuws-Vlaanderen
Verzekeraar zet Zeeuws-Vlaanderen terug op kaart

51.34601,3.8380343

Deel dit artikel:

Reageren