Voorbereiding executieverkoop Zalco begint

VLISSINGEN-OOST -
De executie van de fabriek wordt nu ingezet. Als er binnen zes weken geen overeenstemming wordt bereikt over overname, is het definitief einde verhaal. De kans dat er alsnog een akkoord komt lijkt minimaal. Belanghebbende partijen en curatoren steggelen al enkele maanden tevergeefs over de voorwaarden.

Aanbod

Woensdag deden de curatoren aan potentiële kopers Alumet (gieterij) en Century (anodefabriek) een laatste aanbieding. De kopers dienden de curatoren voor donderdag 15 uur een 'ja' of 'nee' te geven. Over het aanbod was niet meer te onderhandelen. Als de partijen niet zouden ingaan op het bod, dan zou de uitspraak van de rechter leiden tot ontmanteling van de fabriek.

Tegenbod

Alumet heeft voor deze deadline een tegenbod gedaan, meldt de advocaat van het Duits-Oostenrijkse bedrijf. Daarop hebben de curatoren niet gereageerd. Ook Century zou zelf een bod hebben gedaan. Alumet verwacht dat een operationele gieterij en anodefabriek werkgelegenheid oplevert voor 150 mensen.

Jammer

De onderhandelaars van Alumet zijn inmiddels niet meer in Nederland voor eventuele verdere besprekingen. Een woordvoerder zegt het jammer te vinden dat het zo is gegaan.

Conflict

De rechtbank in Amsterdam heeft vrijdagmiddag geen uitspraak in het conflict tussen Zeeland Seaports en Nationale Borg. Beide partijen zijn als belanghebbenden gebaat bij een doorstart van Zalco, maar Zeeland Seaports heeft haar vordering ingetrokken nu er van een verkoop van Zalco geen sprake meer is.
Dossier
Voor alle berichtgeving, zie ons dossier faillisement Zalco.