'Met een paar meiden erbij, loop je nooit achter' (video)

Zeeland loopt fors achter op de rest van het land als het gaat om meiden die een technische studierichting kiezen.Op het Technasium van middelbare school Nehalennia in Middelburg zijn de meiden ookin de minderheid. Jammer, vindt docent Ingeborg de Jonge, want volgens haar hebben meisjes juist eigenschappen die in de technieksector van pas kunnen komen.

Interesse in techniek
Het Technasium is een formule voor leerlingen die geïnteresseerd zijn in techniek. Bedoeling is dat theorie aan de praktijk gekoppeld wordt. Het is mogelijk om in de brugklas al met het Technasium te starten, maar ook in de vierde klas is er nog een instroommoment.

Creativiteit
Een van de vakken van het Technasium is Onderzoeken en Ontwerpen. De scholieren krijgen daar opdrachten uit het echte bedrijfsleven. Centraal bij het vak staan dingen als plannen, organiseren, creativiteit en communicatie. Volgens docent Ingeborg de Jonge zijn dat nou juist onderdelen van de techniek die meiden goed liggen. 

Meiden zijn netter
Een van de jongens in de klas beaamt dat. Hij werkt samen in een groepje met twee meiden en vindt dat zij vaak netter en strikter werken:
"Als je met twee meiden in een groep zit loop je eigenlijk nooit achter."

(foto: OZ)

Lees ook:
Zeeland zit te springen om technische meiden

51.495118,3.5939503

Meer over dit onderwerp:
onderwijs Walcheren techniek meisjes
Deel dit artikel:

Reageren