Wielemaker viert honderd jaar transport op Walcheren (video)

Transport- en containerbedrijf Wielemaker bestaat honderd jaar. Dat werd zaterdag uitgebreid gevierd met een open dag. Bezoekers konden een kijkje nemen tussen tientallen vrachtwagens.

Familiebedrijf
Nog altijd staat de familie Wielemaker aan het roer van het bedrijf, de vierde generatie inmiddels. Volgens de directie is de reden van de open dag simpel: "Veel mensen kennen ons bedrijf, omdat ze onze wagens regelmatig zien rijden, maar bijna niemand heeft een idee wat zich hier afspeelt."

Paard en wagen
Het bedrijf begon ooit in Dishoek en is via Koudekerke in Middelburg beland. In de beginjaren werden melkbussen opgehaald bij boerderijen. Vrachtwagens waren er nog niet dus alles gebeurde met paard en wagen. De eerste vrachtwagen kwam pas twintig jaar later, in 1936. 

Bedrijfsfamilie
Volgens directielid Ronald Wielemaker is het niet alleen een familiebedrijf, maar ook een bedrijfsfamilie. "Iedereen draagt zijn steentje bij. Zelfs opa en oma bijvoorbeeld, door op de kinderen te passen als er plotseling werkzaamheden zijn."

(foto: OZ)

Activiteiten
Kinderen namen een kijkje in de vrachtwagens en mochten kranen besturen. Volgens een meisje was dat best lastig: "maar het is allemaal gelukt, hoor." Verderop op het terrein konden bezoekers proberen om een afvalcontainer van een oplegger op de grond te zetten of diverse demonstraties bekijken.

ITEM wielemaker 100 jaar

51.49387,3.646269

Deel dit artikel:

Reageren