Vissers benoemd als politiechef Brabant-Zeeland

DEN HAAG -
Tegen de benoeming van Vissers
. De ondernemingsraden van de politie in Zeeland en Brabant, verenigd in de regionale benoemingscommissie, gaven een negatief advies over de benoeming van Hans Vissers.

Afweging

Volgens een woordvoerder van het ministerie van Justitie heeft minister Opstelten alle adviezen meegenomen in zijn afweging; de adviezen van de medezeggenschapsraden, de regio-burgemeesters, de hoofdofficier van justitie en dus ook het negatieve advies van de regionale commissie. Die afweging is in het voordeel van Vissers uitgevallen.
Hans Vissers is in Zeeland geen onbekende. Hij was van september 2008 tot november 2009 interim-korpschef in Zeeland.

Gevoelig

De benoeming van Vissers ligt erg gevoelig. De burgemeesters gunnen hem het voordeel van de twijfel, maar de regionale ondernemingsraden hadden zich eerder tegen de komst van Vissers uitgesproken. Volgens hen was er veel kritiek op zijn functioneren. Zijn manier van leiding geven werd 'te direct' genoemd. Zijn communicatieve vaardigheden lieten te wensen over en hij had volgens de or 'weinig verbindend vermogen'.
Besluit respecteren
De tijdelijke ondernemingsraad van de politie in Zeeland en West-Brabant heeft nu laten weten dat ze het besluit van minister Opstelten om Hans Vissers te benoemen 'respecteert'.
De or laat verder weten dat ze er, samen met de overige leden van de staf, het beste van gaan maken voor de medewerkers.