Het kost wat, maar dan heb je wel je droomhuis (video)

Het heeft vijf jaar geduld en veel geld gekost, maar eindelijk mag fruithandelaar Senny Capelle uit Nieuwerkerk zijn droomhuis bouwen. Het oude stroomgemaal in Ouwerkerk is het doelwit.

Bouwvergunning
Als kind speelde Capelle al in het oude stroomgemaal aan de Beijerseweg in de polder. In 2010 nam hij het vervallen gebouw over van familie. Jarenlang had hij bouwplannen, maar pas eind 2015 kreeg hij een bouwvergunning.

Roofvogelonderzoek
Het pand had oorspronkelijk een bedrijfsbestemming. Het kostte veel moeite om dat te laten veranderen in een woonbestemming. Daarna volgden allerlei onderzoeken die Capelle moest financieren, tot een roofvogelonderzoek aan toe.

Betalen
"Toen kwam er iemand een paar dagen op zijn buik in het gras liggen om te kijken of hier zeldzame roofvogels waren. Dat moest ik allemaal betalen", vertelt Capelle. Over een jaar hoopt de fruitkweker met zijn gezin in hun droomhuis te gaan wonen.

(foto: oz)

Verpaupering
In heel Zeeland staan er gebouwen met cultuurhistorische waarde te verpauperen. Bijvoorbeeld in Eede. Eigenaren zijn verantwoordelijk voor deze verpaupering. Het komt nogal eens voor dat die verpaupering het gevolg is van onenigheid tussen eigenaar en gemeente.

Lees ook: Verpaupering als laatste redmiddel voor vlasroterij

51.621987,4.0059436

Deel dit artikel:

Reageren