Overheid subsidieert internet buitengebied (video)

MIDDELBURG- Inwoners van buitengebieden in Zeelanddie breedband internet willen kunnen vanaf 1 november subsidie aanvragen om deaansluitkosten te vergoeden.

Instapkosten
De aansluitkosten van een breedbandverbinding liggen rond de 200 euro. Dat is voor veel inwoners van buitengebieden reden om af te zien van snel internet. De provincie wil deze mensen nu tegemoet komen door de instapkosten te vergoeden.

Verdubbelen
De regeling is zo opgesteld dat de provincie 100 euro vergoedt. Gemeenten moeten dat bedrag verdubbelen. Op die manier is er per adres 200 euro subsidie beschikbaar. Het bedrag dat de provincie beschikbaar stelt is genoeg voor maximaal 3400 huishoudens. 

Extra geld
Bij eerder onderzoek van de provincie gaf twaalf procent van de mensen in het buitengebied aan interesse te hebben in breedbandinternet, Daarom denkt de provincie dat de beschikbare subsidie meer dan voldoende is. Als de vraag naar de subsidie toch groter blijkt te zijn, dan kijkt de provincie of er extra geld beschikbaar wordt gesteld.

Bij eigen gemeente
Om voor de tegemoetkoming in aanmerking te komen moeten mensen aankloppen bij hun eigen gemeente.

(foto: oz)

9000 huishoudens
In Zeeland zijn er 8.947 adressen zonder snelle internetverbinding. Bij 6.673 adressen ligt de huidige beschikbare internetverbinding onder de 10 Mbit/seconde. In Zeeland heeft de gemeente Sluis de meeste huishoudens zonder snel internet, gevolgd door Schouwen-Duiveland (1.316) en Borsele (1.036). In Vlissingen zijn maar 85 adressen die geen toegang tot breedbandinternet hebben. In de gemeente Middelburg zijn dat er 188.

1 november 2017
De regeling loopt tot 1 november 2017 of tot het aantal adressen dat van de regeling gebruik kan maken bereikt is. 

51.5025889,3.6063693

Reageren