Probleemvoetbalkooi Zierikzee krijgt nieuwe plek

De voetbalkooi die aan de Mosselboomgaard in Zierikzee staat, krijgt een nieuwe plek. Dat heeft de gemeenteraad van Schouwen-Duiveland donderdagavond besloten. De kooi wordt verplaatst naar het parkeerterrein aan de Scheldestraat.

Probleemvoetbalkooi Zierikzee krijgt nieuwe plek (foto: Omroep Zeeland)

Overlast door jongeren
Buurtbewoners klaagden eerder bij de gemeente over overlast van jongeren bij de voetbalkooi, en ook over vernielingen. De verhuizing van de kooi zal nog maanden duren omdat deze gecombineerd wordt met de renovatie van het parkeerterrein aan de Scheldestraat. Die renovatie begint eind november. Daarom komt er zo snel mogelijk cameratoezicht op de huidige locatie aan de Mosselboomgaard.

Lees ook: Ruime meerderheid voor cameratoezicht Zierikzee

Parkeerterrein Scheldstraat
Een krappe meerderheid van LSD, PvdA, D66, VVD en CDA stemden voor het voorstel van LSD. SP, alert!, ChristenUnie en de SGP waren tegen het voorstel. Als de voetbalkooi verplaatst is, komen er niet direct camera's te hangen. Dat gebeurt pas als er sprake zou zijn van overlast. Op de nieuwe locatie ligt de voetbalkooi verder van de omliggende huizen, de verwachting is dat er daarom minder sprake zal zijn van overlast.

ITEM Voetbalkooi Zierikzee

51.6501833,3.922466

Deel dit artikel:

Reageren