Zeeuwse havens willen duurzaam groeien

Zeeland Seaports en PORTIZ (de vereniging van industriële- en havenbedrijven) willen de komende jarenop een duurzame manier blijven groeien. Daarvoor hebbenze maandagsamen met de Zeeuwse Milieufederatie tijdens een symposium in Goes een duurzaamheidsovereenkomst ondertekend, getiteld Ambitie 2030, Duurzaamheid Werkt!

Convenant duurzame havens 2030 ondertekend in bijzijn van staatssecretaris Dijksma (foto: OZ)

Groei
De overeenkomst wordt niet alleen getekend voor de huidige havenbedrijven maar ook voor toekomstige Zeeuwse bedrijven die met de haven te maken krijgen. Uiteindelijk moet het de economische ontwikkeling stimuleren. De ondertekenaars waren Jan van Seters van de Zeeuwse Milieufederatie, Jo-Annes de Bat, namens de Provincie, Jan Lagasse van Zeeland Seaports en Frans Kempenaars van PORTIZ. Het convenant werd overhandigd aan staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur en Milieu.

Otter en bever
De vier partijen zetten hun handtekening onder een overeenkomst waarin onder meer staat dat de natuur in Zeeuws-Vlaanderen weer geschikt wordt gemaakt voor de otter en de bever, dat er banen bijkomen in de havensector, dat de hoeveelheid overslag zal toenemen, dat de CO2-emissie verder zal worden teruggedrongen en dat er gekozen wordt voor de groei van circulaire economie.

ITEM Duurzame havens 2030 (dinsdagochtend)

Het convenant duurzame havens 2030 wordt getekend in het bijzijn van staatssecretaris Dijksma. pic.twitter.com/FU732uncD0

— Cees Pille (@CeesPille) 24 oktober 2016

51.4640757,3.5987755

Deel dit artikel:

Reageren