Leonhart verruilt Axel per direct voor GPC Vlissingen

OOST-SOUBURG -
Leonhart (46) bereikte met GPC Vlissingen een akkoord tot en met het seizoen 2013-2014. Hij was zaterdag als toeschouwer aanwezig bij het competitieduel van GPC Vlissingen in Dordrecht tegen Oranje Wit. Dinsdag zal Leonhart voor het eerst de training leiden.

Uitdaging

"Ik heb bij GPC Vlissingen een goed gevoel. Dat is een echte club, waar ik graag aan de slag wil", aldus Leonhart, die voor het eerst in zijn tienjarige loopbaan als trainer bij een club in het zaterdagvoetbal gaat werken. "Na het opstappen van Leendert Geelhoed ben ik benaderd door GPC en die uitdaging wil ik graag aangaan."

Axel

Zondag maakte Leonhart na afloop van de wedstrijd tegen Boeimeer zijn overgang naar GPC bekend bij de spelersgroep. Volgens Leonhart hangt het van het bestuur van Axel af of hij het seizoen afmaakt in Zeeuws-Vlaanderen , maar Axel-voorzitter Ronny van de Velde heeft laten weten dat dat niet kan. "We willen onze trainer niet delen met een andere club. Onze trainer moet volledig inzetbaar zijn voor Axel."

Clausule

Leonhart zegt een clausule in zijn contract bij Axel te hebben, waarin het mogelijk is om naar een hoger spelende club over te stappen. "Wij vinden het als bestuur jammer dat Michel weggaat. Hij is een goede trainer, maar hij laat wel zijn ploeg nu in de steek", aldus Van de Velde.

FC Axel

Axel fuseert na dit seizoen met AZVV en gaat daarna als FC Axel verder. Leonhart had aan de technische commissie van de nieuwe club al laten weten dat hij niet in aanmerking wil komen voor functie van hoofdtrainer. "Daar heb ik mijn redenen voor. Ik heb bij FC Axel niet het goede gevoel wat ik bij GPC wel heb."