Garnalenkotter nog voor het duikseizoen onder water

Nog voor het volgende duikseizoen ligtde garnalenkotterTS7 als duikwrakopde bodem bij Tholen. Dat zegt de duikorganisatie NOB na herhaaldelijke vertragingen.De Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) wil datduikershet scheepswrak kunnen gebruiken als duikobject.

Garnalenkotter nog voor het duikseizoen onder water (foto: OZ)

Verzekering
Eerder was het bezwaar nog dat de NOB kampte met geldtekort, maar dat werd opgelost door een crowdfundingsactie. Dus leken alle seinen op groen, maar toen gooide de verzekering roet in het eten. Er waren namelijk problemen met de aansprakelijkheidsverzekering. Maar die zijn volgens de NOB nu opgelost.

Asbest en vergunning
Nu dat geregeld is, moet er nog gekeken worden of er geen asbest in het schip zit en dan moet er een vergunning komen voor het afzinken. Het schip wordt binnenkort naar Tholen verplaatst, waar het wordt geprepareerd voor het afzinken. De verwachting is dat het schip volgend jaar mei als duikwrak op de bodem ligt.

Andere locatie
Eerder waren Sint-Annaland en Strijenham de voorkeurslocaties, maar daar zouden te veel beperkingen gelden en te veel risico's zijn voor andere gebruikers van de waterweg. Het schip wordt daarom nu op een andere locatie afgezonken: duikplaats de Bergsediepsluis, aan de Thoolse kant van de Oesterdam. 

Keuze
Rijkswaterstaat heeft meegedacht over de keuze deze locatie en voorziet geen problemen. Ook de gemeente Tholen ziet deze locatie wel zitten. Daarom heeft het dagelijks gemeentebestuur hiervoor eerder al 2500 euro beschikbaar gesteld aan de NOB.

Lees ook:
Duikobject NOB nog steeds niet onder water
Tijd dringt voor plan duikobject NOB
Crowdfunding voor afzinken garnalenkotter

51.5153908,4.1715317

Meer over dit onderwerp:
Tholen NOB duikwrak garnalenkotter
Deel dit artikel:

Reageren