Cameratoezicht ingevoerd in Hulst

In de binnenstad van Hulst worden volgende maand camera's opgehangen. De gemeente wil met het cameratoezicht het uitgaan veiliger maken. Hulst heeft veel overlast van drugsgebruik en drugshandel.

(foto: Omroep Zeeland)

Burgemeester Mulder over cameratoezicht

Bordjes
Er zijn op drie plaatsen camera’s aangebracht, te weten: de Grote Markt, de hoek Steenstraat/Grote Markt en bij de Houtmarkt. De gemeente denkt daarmee het belangrijkste deel van de huidige overlastlocaties in beeld te hebben gebracht.

Strafbare feiten

De hoop is dat het cameratoezicht zal helpen bij de opsporing van strafbare feiten maar dat er ook een preventieve werking vanuit zal gaan. Door middel van bordjes worden bezoekers van het betreffende gebied geattendeerd op het cameratoezicht.

graphic van de gemeente Hulst (foto: oz)

Gebiedsverbod
Het cameratoezicht is een van de maatregelen om uitgaan in Hulst veiliger te maken. Ook is afgesproken dat horecaondernemers in het uitgaansgebied camerabeveiliging aanbrengen in hun zaak. Daarnaast leeft de horeca de afspraken uit het Convenant Veilig Uitgaan strikter na en wordt intensiever toezicht gehouden door de horeca op (geluids-)overlast van het terras. Ook kunnen mensen die voor overlast zorgen een gebiedsverbod krijgen.

Lees ook:
Hulst bindt strijd aan tegen drugsoverlast
- Drugsdealers tergen uitgaansleven Hulst

51.2796196,4.0537037

Meer over dit onderwerp:
Zeeuws-Vlaanderen Hulst overlast cameratoezicht
Deel dit artikel:

Reageren