Wie wint de Zeeuwse boekenprijs 2016? (video)

Vijf kanshebbers zijn er nog in de racevoor de Zeeuwse boekenprijs 2016 en hetzijn stuk voor stuk kwaliteitsboeken volgens Anya Marinissen van Zeeuwse Bibliotheekin Middelburg. De ZB organiseert de jaarlijkse boekenprijs samen met het Zeeuwse Tijdschrift.

Inzendingen
Dit jaar kwamen er zo'n tachtig inzendingen binnen waaruit de jury onder leiding van commissaris van de Koning Han Polman uiteindelijk de volgende vijf boeken selecteerde: Dit is mijn hof van Chris de Stoop, Vuurland van Andreas Oosthoek, de biografie van Geert van Oorschot door Arjen Fortuin, Het Pryeel van Zeeland van Martin van den Broeke en de Atlas van de watersnood van Koos Hage. 

Chris de Stoop-Dit is mijn hof (foto: OZ)

Winnaar
Zaterdagavond wordt in de Zeeuwse bibliotheek de winnaar bekend gemaakt. Dit boek wordt bekroond met de ZBP. De schrijver ontvangt duizend euro en een keramische tegel van kunstenaar Eva Crebolder.

Week van het Zeeuwse boek
De prijs is gekoppeld aan de week van het Zeeuwse boek. Tijdens die week zetten de boekhandels in onze provincie Zeeuwse uitgaven in de etalage en promoten het Zeeuwse boek. Jaarlijks verschijnen tientallen boeken over Zeeland.

Lees ook: Dit boek hoort in elke Zeeuwse boekenkast

51.49632,3.6137723

Reageren