ZLM Tour wordt eendaagse wedstrijd (video)

GOES - De ZLM Tour wordteen eendaagse wedstrijd. Voorheen bestond de wielerronde uit een tweedaagse met drie etappes. In 2017 blijft er nog maar één etappe over. De ZLM Tour heeft weleen nieuwe sponsor weten te strikken.

Sponsor
De supermarktketen Lidl is in het komende jaar toegevoegd als sponsor. De naam van de wielerronde blijft voorlopig nog verbonden aan de ZLM. De verzekeringsmaatschappij is al langer geldschieter, maar gaat de komende drie jaar afbouwen. Ook Roompot, dat de afgelopen twee jaar mede-hoofdsponsor was, stopt dit jaar. Voorzitter Kees Veerhoek van de ZLM Tour hoopt dat de supermarktketen de komende jaren de rol van ZLM overneemt.

Veranderingen
Door het wegvallen van Roompot en het afbouwen van ZLM is het financieel niet verantwoordelijk om in 2017 een tweedaagse te organiseren. Veerhoek kijkt met gemengde gevoelens naar de veranderingen bij de ZLM Tour. Hij is blij met de supermarktketen als nieuwe sponsor, maar vindt het jammer dat de wedstrijd nog maar een eendaagse is. Hij blijft wel strijdbaar. "Wij gaan er alles aan doen om in 2018 weer een tweedaagse te organiseren."

Etappe
De etappe die wordt verreden is de rit die normaal als slotetappe op het programma stond. Die etappe heeft een metamorfose ondergaan. De rit krijgt een geheel Zeeuws karakter over Noord-Beveland, Schouwen-Duiveland, Walcheren en Zuid-Beveland. De route door West-Brabant en de passages over de Oesterdam en Philipsdam vervallen. Goes blijft de start- en finishplaats.

UCI Nations' Cup
De ZLM Tour is de enige Nederlandse wedstrijd in de UCI Nations' Cup en wordt volgend jaar zaterdag 15 april gereden. Aan de wedstrijd doen de beste wielrenners tot en met 23 jaar mee.

Veerhoek vindt nieuwe sponsor (foto: Omroep Zeeland)Veerhoek vindt nieuwe sponsor (foto: Omroep Zeeland)

51.5045013,3.8884553

Deel dit artikel:

Reageren