Eneco neemt wind- en zonneactiviteiten van Delta over

Eneco neemt een deel van energiebedrijf Delta over. Het gaat om de wind- en zonneactiviteiten, laten beide bedrijven weten.Volgens Delta en Enecoblijven de banen en de kennis en ervaring in de regio bestaan.

Delta (foto: OZ)

Drie windparken
Met de overname neemt Eneco onder meer drie windparken over in Vlissingen, Rilland en Zoeterwoude. Ook twee windparken die nog in Vlissingen moeten worden gebouwd en een aantal andere duurzame projecten.

1000 MW voor Eneco
Voor Eneco is de overname interessant omdat het van Delta 40,1 megawatt aan duurzame energie kan overnemen. Daarmee produceert Eneco voortaan meer dan 1000 megawatt.

'Nieuwe werkgever'
"Ik ben blij dat we een aantal windparken en bijbehorende Zeeuwse kennis over ontwikkeling van wind- en zonne-energie onder hebben kunnen brengen bij Eneco en dat de bijbehorende medewerkers een goede nieuwe werkgever krijgen", reageert directeur Gerard Uytdewilligen van Delta.

VORK Delta verkoopt aan Eneco

Baanzekerheid
De elf medewerkers die nu bij de verkochte Delta-onderdelen werken behouden voorlopig hun baan. Hoe lang die baanzekerheid geborgd is, wil Uytdewilligen niet zeggen, maar hij laat wel doorschemeren dat het rond de een á twee jaar zit.

51.4715931,3.5957957

Meer over dit onderwerp:
Zeeland algemeen Delta nibri overname Eneco
Deel dit artikel:

Reageren